De 5 Beste Langhoudende Nagellak Keuzes (Die Niet Afbladderen)

In deze review gaan we op zoek naar de beste langhoudende nagellak keuzes die niet afbladderen of vervagen na verloop van tijd. Na het uitvoerig testen van verschillende nagellak merken is het gelukt om de topproducten te vinden die je nagels langdurig mooi houden.

Geen tijd om alles door te lezen? Dit is onze best geteste langhoudende nagellak!

De meeste merken in deze review hebben een grote reeks aan verschillende kleuren, van roze tot wit en van groen tot zwart. Ook is er natuurlijk gekeken naar gel nagellak en hoogglans nagellak kleuropties.

 

Beste Langhoudende Nagellak: De Test

In deze test is rekening gehouden met verschillende factoren om de kwaliteit te bepalen van de producten. Want wat maakt een langhoudende nagellak nu eigenlijk écht goed? Hiervoor heb ik voornamelijk gekeken naar het volgende:

 • Blijft de kleur lang mooi zonder enige afbladdering of tekenen van vervaging?
 • Is het gemakkelijk om aan te brengen zonder knoeien?
 • Is er sprake van irritatie aan de nagels of een gekke geur van de lak?
 • Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

Een recensie is natuurlijk altijd een persoonlijke mening. Het zou dus ook erg fijn zijn om van jullie te horen wat je favoriete nagellak producten of merken zijn!

De verschillen tussen de producten is zo klein, dat het eigenlijk niet de moeite waard is om te sorteren van de ‘slechtste’ nagellak naar de beste opties. Daarom is de onderstaande lijst in willekeurige volgorde gepresenteerd. We starten met het populairste product van dit moment, een langhoudende matte nagellak van het merk INGLOT.

 

INGLOT Nail Enamel Matte 711 (Langhoudend)

We beginnen de test met deze INGLOT Matte Nagellak, een top-coat met gel-achtige formule, die qua look veel weg heeft van hoogglans lak. Na een manicure zal het extra opvallen, wat direct één van de belangrijkste redenen is te kiezen voor deze INGLOT lak. Langhoudend is het product zeker, aangezien we weinig afbladderen konden zien, zelfs na meerdere dagen.

Veel mensen geven de uitgesproken voorkeur aan heldere roze kleuren, welke ook als een trein de deur uit vliegen bij webwinkels als Bol.com. Hieronder is de meest gekozen kleur weergeven, de lichtroze kleuroptie Matte 711, een prachtige subtiel roze kleurtint die een mooie hoogglans uitstraling heeft:

Langhoudende Nagellak Matte INGLOT
Meer informatie over deze nagellak? Bekijk hier op Bol.com!

In de test was het gebruik van deze nagellak erg prettig. Het is een bijzondere kleurenmix tussen mat en glans, wat voor een uniek effect op je nagels zorgt. Daarbij zijn er vele kleuren opties beschikbaar, voor ieder wat wils. De lage prijs voor een potje lak van dit topmerk geeft duidelijk aan dat de prijs-kwaliteit verhouding optimaal is. De glans gaat iets weg na verloop van tijd, maar omdat de nadruk op een mat effect ligt is dit niet een heel groot probleem.

De lak is makkelijk aan te brengen en irriteert absoluut niet. Het product bevat geen stoffen als toluene, formaldehyde, DBP of camphor, waardoor er geen verkleuring van de nagel is. Een potje zal 15 milliliter bevatten, zeker een prima keuze!

 

Positief:

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Geen irritatie
 • Simpelweg de beste matte langhoudende nagellak

 

Negatief:

 • Glans wordt iets minder na verloop van tijd

 

Sally Hansen Langhoudende Gel Nagellak

Wil je liever gaan voor een goede gel nagellak die lang blijft zitten, dan kan deze Sally Hansen Miracle Gel Top Coat 2.0 een goede keuze zijn. Het is een zeer populaire transparante top coat die je over de originele kleur heen lakt: twee lagen zijn extra lang houdbaar!

Wil je direct zien wat anderen vonden van deze top coat als tweede laag, dan zijn er voldoende user reviews te vinden op de productpagina. Ik raad je aan om de Bol.com reviews van andere gebruikers te checken, door op het onderstaande plaatje te klikken:

Sally Hansen Gel nagellak
Bekijk hier Bol.com reviews van deze top coat gel nagellak!

Het allerfijnste aan deze Miracle Gel is het feit dat hij véél minder beschadigd dat een normale nagellak. Dat alleen al is reden genoeg om dit potje lak van 14,7 ml een keer uit te proberen. Voor de prijs hoef je het immers niet te laten. Wel moet je ervoor zorgen dat je het lang genoeg laat drogen.

Onthoud dat dit product over de originele laag heen moet gaan. Je nagels hebben dus twee lagen, waardoor het lastig wordt om de lak te verwijderen zonder een goede nagellakremover als deze. Het is er eentje zonder het bijtende aceton, welke niet heel fijn is voor de gezondheid van je nagels.

 

Positief:

 • Véél minder beschadigingen op de nagels
 • Zeer aantrekkelijke prijs
 • Te verwijderen met nagellakremover zonder aceton

 

Negatief:

 • Drogen duurt relatief lang

 

Essie Glanzende Nagellak – 101 Lady Like

Een écht vrouwelijke roze glanzende lak, dat kan deze Essie 101 Lady Like-kleurkeuze garanderen. Ben je op zoek naar een zachte, rustige kleur die stijlvol is maar niet té veel op valt, dan kan dit zo maar eens de ideale lak zijn voor jou.

Dat is natuurlijk niet helemaal zonder reden, want er zitten oprecht veel voordelen aan dit product. De dekking is subliem, het spul droogt lekker snel en de glans is zeker om over naar huis te schrijven. Daarbij is de prijs van het 13,5 ml potje bijzonder laag, check deze door op onderstaande afbeelding te klikken:

Essie Glanzende Nagellak
Bekijk deze zeer populaire glanzende nagellak op Bol.com!

Naast deze lichtroze variant zijn er echt tientallen andere kleuren opties om uit te kiezen. Er zit voor iedereen wel iets moois tussen. Nadeel van deze overmaat aan keuze, is het feit dat je even moet zoeken naar de optimale kleuren voor jouw eigen smaak. Mijn keuze viel op de 101 Lady Like, de lichtroze kleur die je hierboven ziet.

 

Positief:

 • Zeer veel kleuren om uit te kiezen (lichtroze is favoriet!)
 • Goede dekking en glans
 • Lekker goedkoop

 

Negatief:

 • Het is even zoeken naar je favoriete kleur

 

Sally Hansen Color Therapy – 150 Steely Serene

Wil je jouw nagels verzorgen terwijl je ze voorziet van een mooie, langdurige kleur? Het is mogelijk met Sally Hansen Color Therapy langhoudende nagellak met argan olie. Ook zwakke en droge nagels zouden hier volgens het merk profijt van hebben. In de test hebben we hier niet veel van gemerkt, maar het was (los hiervan) wel een zeer prettig product.

De intense pigmenten komen in vele verschillende kleuren en blijven langdurig zitten zonder af te bladderen. Je kunt deze nagellak gebruiken als basislaag voor de top coat die we eerder in dit artikel hebben behandeld. Bekijk deze Color Therapy lak door op onderstaande afbeelding te klikken:

Sally Hansen Color Therapy Argan Olie Langhoudend
Bekijk deze voordelige langhoudende nagellak op Bol.com!

De ervaring met deze lak was vooral dat de kleur enorm goed naar voren kwam. De kleurkracht is absoluut een groot pluspunt. Ook het borsteltje om het product aan te brengen was erg prettig in gebruik, wat toch ook wel positief genoemd mag worden. Soms kan het spul wat dik worden als je het aanbrengt, wat het enige negatieve punt was.

Als we een kleur mogen kiezen, dan is de 150 Steely Serene een hele fijne keuze. Het is een moeilijk te beschrijven kleur, maar het ligt ergens tussen paars en bruin in. Je kunt de kleurtint bekijken door naar de productpagina hierboven te gaan.

 

Positief:

 • Mooie prijs-kwaliteit verhouding
 • Intense kleur en goede basislaag voor een top coat
 • Fijn aanbrengen met borsteltje

 

Negatief:

 • Soms wat dik bij aanbrengen

 

INGLOT Nail Enamel 893 – Langhoudende Nagellak

Tot slot nog even een persoonlijke favoriete kleur van één van de populairste merken van dit moment: INGLOT Nail Enamel langhoudende nagellak met de kleurcode 893. Deze bordeaux rode kleurkeuze is absoluut één van de meest populaire opties onder een breed publiek. De kleur past simpelweg erg goed bij vrijwel elke gelegenheid, of gewoon voor dagelijks thuisgebruik.

De prijs van INGLOT nagellakpotjes (15ml) mag dan ietsjes hoger liggen dan andere producten in deze lijst, de kwaliteit balanceert dit absoluut goed uit. Goedkoop is duurkoop zeggen we dan maar. De actuele prijs van deze bordeauxrode lak kan je op Bol.com bekijken door hieronder op de afbeelding te klikken:

INGLOT Langhoudende Lak
Bekijk deze bordeauxrode lak (langhoudend) op Bol.com!

Wat ons betreft is dit een absolute winnaar op het vlak van prijs-kwaliteit verhouding. Daarmee mag dit product gerust de winnaar van de test genoemd worden. De kleur blijft lang mooi, hecht goed aan de nagel, is makkelijk aan te brengen, is razendsnel droog én er zijn eigenlijk alleen maar lovende woorden over te bedenken. Als je verlegen zit om een goede langdurig mooie lak, dan is dit de juiste keuze!

 

Positief:

 • Geweldige prijs/kwaliteit verhouding
 • Super kleur
 • Makkelijk aanbrengen, snel droog

 

Negatief:

 • Geen

 

De Beste Langhoudende Nagellak Kiezen

Hopelijk heeft dit lijstje je wat inspiratie gegeven voor een lak die lekker lang mooi blijft. Fijn aan veel van de merken, of het nu INGLOT of Sally Hansen is, blijft het feit dat er zo ontzettend veel keuze is aan kleuren. Daarmee kan eigenlijk iedereen wel uit de voeten (of handen, het is maar net waar je de lak wil aanbrengen!).

Wel moet je met het kopen even opletten dat je een top coat én een basislaag koopt, zodat je straks niet met transparante nagels zonder kleur zit. Sommige top coats zijn immers bedoeld om langer bestaande kleuren goed te houden.

Zolang je kiest voor een populair product uit deze lijst met best geteste langhoudende nagellak, dan weet je dat je goed zit. Veel plezier met je nieuwe aankoop!