Wat Is De Beste Zonnebankcrème Met Bronzer? (Test)

In deze review gaan we op zoek naar de beste zonnebankcrème met bronzer. Ik heb verschillende populaire merken voor je getest en deel in dit artikel de resultaten.

Geen zin om alles te lezen? Dit product is mijn best geteste zonnebankcrème!

Natuurlijk moet je rekening houden met het huidtype en hoe bruin je precies zou willen worden. Ieders lichaam is immers verschillend. Let er ook op dat de meeste bruiners voor de zonnebank geen beschermingsfactor (SPF) zal bevatten. Je kunt er dus redelijk snel door verbranden. Een goede zonnebank crème heeft slechts drie doelen:

 1. Verzorging: UV-straling van de zon zorgt ervoor dat de vitamine voorraad van de huid opgebruikt wordt. Een goede crème kan deze weer aanvullen en moet dus bij voorkeur verschillende vitaminen bevatten die goed zijn voor de huid.
 2. Hydratatie: UV-straling en ook de hitte van de zon zorgt er ook voor dat de huidporiën snel uitdrogen. Door jezelf in te smeren huid je het hydratatie niveau op peil en voorkom je uitdroging van de huid. Let ook op het feit dat droge uit minder snel brui nwordt, dus het gaat hier om een dubbel effect.
 3. Bruining: De voornaamste reden om dit type middelen te gebruiken voor de zonnebankstudio is het sneller bruin worden van de huid. De meeste bruiners en bronzers maken de huid tot wel 40% donkerder per sessie. Je zal dus vrij snel resultaat zien!

 

Beste Zonnebankcrème Met Bronzer

Want wat maakt een zonnebankcr1eme voor alle huidtypen nu eigenlijk goed? Ik heb de producten getest op de volgende aspecten:

 • Krijgen de wimpers voldoende extra bruining?
 • Is het makkelijk om aan te brengen?
 • Is er sprake van irritatie of uitdroging van de huid of niet?
 • Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

Voor verschillende doelgroepen kwam ik hierdoor uit op de volgende producten (klik op de onderstaande links om direct naar Bol.com te gaan om de actuele prijs te zien):

 

Een recensie is natuurlijk altijd een persoonlijke mening. Ik zou dus ook graag van jullie horen wat jou favoriete zonnebankcrèmes of bronzer merken zijn!

De verschillen tussen de verschillende crèmes zijn niet erg groot, maar er zijn wel verschillen in de formaten van de flessen en de doelgroepen. We starten met de top-seller van dit moment, van het merk Devoted Creations.

 

1. Devoted Creations – Matte Black

We starten dit overzicht met de populaire Matte Black zonnebankcrème van het merk Devoted Creations. Dit product bevat maarliefst 400ml en is een bruiningsversneller met 200-voudige DHA bronzer. De prijs van deze zelfbruiner mag dan relatief hoog liggen, het is ook absouut een enorme fles die wellicht jaren mee kan.

Devoted Creations Matte Black Zonnebankcreme
Meer info over dit product? Bekijk hier op Bol.com!

De bronzer is niet alleen verzorgend voor de huid, ook zal het elk type tattoo’s (kleur of zwart) actief beschermen. De bruiningsfactor doet erg natuurlijk aan. De technologie die hiervoor gebruikt wordt (Blue Tansy) onderscheid zich duidelijk van de concurrentie. De resultaten die je met deze crème kan verwachten zijn aanzienlijk beter. Je zal een verzorgde en natuurlijk ogende bruine huid overhouden aan het gebruik.

Je krijgt absoluut waar voor je geld met deze zeer goed presterende bruiningscrème. Devoted Creations is al vele jaren een bekend merk in de wereld van de zonnestudio’s, en dit is hun absolute topper. Zeker proberen!

 

Positief:

 • Zeer hoge kwaliteit
 • Oogt als natuurlijke bruintint
 • Beschermt tattoo’s en verzorgd de huid

 

Negatief:

 • Kwaliteit en grote flessen hebben een prijskaartje

 

2. Australian Gold – Sinfully Black

Nog zo’n enorm populair merk is Australian Gold. Dit is niet geheel zonder reden, want de productlijn voor bronzers van dit merk is wellicht de meest volledige die in de Benelux te koop is. De flessen zijn kleiner dan die van Devoted Creations en ook de prijs is hierdoor een stuk kleiner, maar per milliliter ben je nog altijd een stuk voordeliger uit met dit product.

Maar aan de vele positieve gebruikersrecensies te zien is Australian Gold goed op weg om één van de meest gebruikte en positief beoordeelde zonnebankcrèmes te zijn. Zeker even die reviews checken door op de link onder het plaatje te klikken:

Australian Gold Sinfully Black
Check hier Bol.com reviews van dit product!

Sinfully Black is mijn persoonlijke favoriet, omdat dit product een formule heeft met het hoogste aantal bronzers in de hele productlijn, waardoor het extra effectief is. Je zal al na één keer gebruiken resultaat zien. Daarbij heeft de bodylotion in dit product een anti-aging factor, waardoor de huid jong en gehydrateerd blijft.

Daarbij is de 250ml ruim voldoende om lang mee te gaan, hoewel je op het einde soms wat moeite zal hebben om alles uit de fles te krijgen. Maar dat wordt helemaal goed gemaakt door de intense bruining en het aantrekkelijke prijskaartje van deze lotion!

 

Positief:

 • 15-voudige bronzer met direct merkbaar effect
 • Gaat lekker lang mee (het is de prijs waard)
 • Zeer volledige productlijn (voor ieder wat wils)

 

Negatief:

 • Op het einde is het lastig om alles uit de fles te krijgen

 

3. Pro Tan Ultra Black (+Tattoo Color Shield)

Natuurlijk zullen niet alleen vrouwen baat hebben bij een mooie zongebruinde huid in de donkere dagen. Pro Tan heeft dit begrepen, daarom richt dit merk zich op de mannelijke markt. Pro Tan Ultra Black heeft een speciale beschermende laag voor tattoo’s, welke ideaal is als je van lichaamsversieringen hebt.

Daarbij is het aanbrengen ontzettend makkelijk door de knijpfles waar de lotion in zit. Hieronder kan je de productpagina vinden van deze zonnebankcrème met de actuele prijs:

Pro Tan Zonnebankcreme Tattoo Voor Mannen
Klik hier om de beste zonnebankcrème voor tattoo’s te kopen!

Het mooie aan deze bronzer is vooral het feit dat het de huid mooier maakt, maar ook omdat het gericht is op bescherming. Niet alleen kleuren tattoo’s of droge huid is hierdoor weerbaarder tegen de UV-straling van een zonnebank, ook zal de huid langdurig jonger en zachter worden.

De prijs van deze mannelijke zonnebankcrème is het dubbel en dwars waard, maar let wel even op het feit dat je na het smeren de handen goed moet wassen. De lotion bevat DHA en natuurlijke bronzers.

 

Positief:

 • Zeer goede huidbescherming (tattoo bescherming!)
 • Handige knijpfles
 • Bevat DHA en natuurlijke bronzers

 

Negatief:

 • Alleen gericht op mannen, maar ook voor vrouwen werkt dit product prima

 

4. Australian Gold – Cheeky Brown (Met Geur)

Een lekker opvallende ‘cheeky’ fles voor de zelfbruin-fans die ook lekker willen ruiken. Deze Australian Gold – Cheeky Brown zonnebankcrème met bronzer zal je sneller bruin laten worden zonder moeite. Het wordt geleverd in een mooie fles van 250ml.

De prijs is vrij normaal voor een bronzer, en deze heerlijk ruikende en zeer intensief bruinende ‘accelerator’ zal je in een oogwenk een mooie egale zonbruine huid geven. Voor meer informatie over het product, klik je op de afbeelding hieronder:

Australian Gold Zonnebankcreme Cheeky Brown
Benieuwd hoe duur deze Accelerator is? Klik hier voor de prijs!

De gebruikers van dit product zijn erg positief, vooral over de lekkere geur, de Australische oliën, vitamine A en E. De huid-hydraterende formule zorgt voor een maximale bruining en levert goede kwaliteit.

Het grootste minpunt aan dit product is het feit dat er nogal veel in de bodem van de fles blijft zitten na enige tijd. Dat had wat beter gekund, maar zien we bij meer zonnebronzers van Australian Gold. Maar we mogen tegen deze prijs eigenlijk niet klagen hierover, omdat je zonder twijfel waar voor je geld krijgt.

 

Positief:

 • Lekkere geur en goede huidverzorger
 • Goede kwaliteit
 • Versnelt het bruin worden actief

 

Negatief:

 • Soms blijft er wat in de bodem van de fles achter

 

5. Biodermal Sun Tan Bodylotion (Goedkoopste)

In de budgetbak vinden we het merk Biodermal. Deze is vooral fijn als je het in bulk wil kopen, want hier op Bol.com kan je zo een aantal van deze flessen bestellen tegen een zeer lage prijs. Lijkt me ideaal als je wat van je zuurverdiende centen wil uitsparen!

Biodermal is in de eerste plaats een bodylotion, maar deze is speciaal gericht op het bakken in de zonnebank. Klik hieronder op de afbeelding voor meer productinformatie rondom deze Biodermal Sun Tan Extra:

Biodermal Sun Tan Zonnebank Bodylotion
Koop hier de goedkoopste zonnebankcrème uit deze test!

De meeste gebruikers zijn meer dan lovend over deze goedkope zonnebankcrème. Het is een vrij dikke crème, let hier dus wel op bij het aanbrengen (het kan zijn dat het moeilijk smeerbaar is). Dit is ook direct de meest gehoorde klacht, want verder doet het vooral heel veel goed.

Wel is de lotion pH-neutraal, dermatologisch getest, anti-rimpel en parfumvrij. Hierdoor kan vrijwel iedereen het zonder problemen gebruiken. Een losse fles is 200ml, wat ruim voldoende is om lang mee te gaan. Deze bronzer bevat echter geen UV filters, houd er dus rekening mee tijdens het zonnen dat je snel kunt verbranden als je geen andere producten gebruikt als UV-beschermer.

 

Positief:

 • De goedkoopste uit de test (zeer goede prijs/kwaliteit)
 • Neutrale lotion voor iedereen geschikt
 • Anti-rimpel en parfumvrij

 

Negatief:

 • Vrij dikke crème
 • Lastig smeerbaar

 

Wat Is De Beste Zonnebankcrème Voor Jou?

Hopelijk heeft deze review en de uitgebreide test je een beetje geholpen om een keuze te maken. Ga je voor het beste resultaat, dan loont het zeker de moeite om voor een merk te gaan als Devoted Creations of Australian Gold.

Maar de meeste zonnebankfans zullen zonder twijfel kiezen voor iets goedkopers, omdat dit op lange termijn simpelweg veel geld kan besparen. Hierbij is het absoluut niet nodig om op kwaliteit in te leveren. Wanneer je gaat voor een verzorgende bodylotion als die van Bioderman Sun Tan, dan zit je zonder twijfel goed.

Qua gebruik vond ik vooral de producten van Australian Gold echt geweldig, vooral ook omdat de productlijn van dit merk heel uitgebreid is. Er is voor ieder wat wils. Dan ga ik toch op resultaat kiezen en wordt voor mij de absolute winnaar het product Devoted Creations – Matte Balck. Biodermal is voor mij de winnaar in de categorie “goedkope zonnebankcrèmes”.

Welke is jouw favoriet? Laat het gerust weten in de reacties onder dit artikel! En mocht je toevallig een vrouw zijn die van make-up of sieraden houd, kijk dan ook eens bij mijn andere artikelen. Veel zonplezier!

Featured afbeelding bron: DigitalJournal