Deze Epilator Is Het Minst Pijnlijk (Voor De Gevoelige Huid)

Epileren is pijnlijk, dat weet iedereen. Maar wie mooi wil zijn, moet helaas pijn lijden. Of toch niet? We gingen op zoek naar pijnloze epilators en vonden enkele interessante mogelijkheden.

Heb je dus de pech een gevoelige huid te hebben, dan zijn er zeker alternatieven te bedenken voor die oneindige scheermesjes.

Na lang zoekwerk hebben we de minst pijnlijke epilator voor je gevonden. Het gaat om deze Braun Silk-épil SensoSmart 9-890. Oksels, armen, benen, gezicht, bikinilijn, alles kan je ermee weghalen. Zeg maar vaarwel tegen die ongewilde haren!

 

Braun Heeft De Minst Pijnlijke Epilator

De meeste ‘pijnloze’ epilators zijn Wet & Dry modellen, omdat hierbij bijvoorbeeld douchegel of warm water kan worden gebruikt als buffer tegen het vervelende huidgevoel.

Onze zoektocht naar de minst pijnlijke epilator kwam dus al snel uit op een model dat ook onder de douche gebruikt kan worden. Maar ook in deze groep epileerapparaten zijn er veel verschillen, waarvoor je wat kennis van het toestel nodig hebt.

Haartjes worden door epilators eruit getrokken met kleine pincetjes. Hoe meer pincetten er in een apparaat zitten, des te sneller zal het proces verlopen. Sneller werken zal ook minder pijn opleveren, dus kiezen we voor een model met zo veel mogelijk efficiëntie. Andere maatregelen die veel van deze epileerapparaten nemen zijn:

  • Extra opzetstukken om huidcontact te verminderen;
  • Bredere oppervlaktes tegelijk kunnen verwijderen;
  • Zo veel mogelijk zeer kleine haartjes wegnemen voor minder vaak epileren;
  • En erg handig is ook het lampje dat aangeeft of je te veel druk zet!

Slechts enkele automatische epileerproducten hebben al deze pijnverminderende kenmerken. Enkel bij deze Braun Silk-épil SensoSmart konden we alle kenmerken in bovenstaand lijstje afvinken.

En het is dus ook niet geheel verwonderlijk dat de meeste gebruikers op Bol.com deze epilator als geheel pijnloos en slechts licht irriterend aan de huid ervaren:

 

Braun Epilator Pijnloos
Bekijk hier onze No.#1 meest pijnloze epilator op Bol.com

 

Goedkoper Alternatief: Philips Satinelle Advanced

We snappen natuurlijk dat niet ieders budget hoog genoeg zal zijn om te investeren in een Braun epileerapparaat. Het kan gelukkig nog iets minder duur, al moet je dan wel iets inleveren op epileermogelijkheden.

Daarom hebben we direct gezocht naar een goedkoper alternatief die bijna dezelfde prestaties levert. We kwamen uit bij deze Philips Satinelle Advanced BRE640/00, een epilator met ontzettend veel handige opzetstukken om pijn te verminderen.

De draadloze Wet & Dry epilator kan gebruikt worden onder de douche, al is het hierbij wel iets minder effectief op de benen. Soms blijven er wat haartjes staan, die je dan toch weer met een scheermesje moet weghalen.

Toch komt dit epileerpakket het dichtste bij wat we een zo pijnloos mogelijke epileerervaring zouden willen noemen. En dat is voornamelijk te danken aan alle handige opzetstukken. Check de prijs direct door hieronder op de afbeelding te klikken:

 

Philips Epilator Wet Dry
Bekijk hier het ‘budget’ epilator alternatief van Philips op Bol.com

 

Pijnloos Epileren: Is Het Realistisch?

Natuurlijk zal geen enkele scheer- of epileerervaring 100% pijnloos verlopen. Het gaat dus echt om een ervaring die ‘minder pijn‘ zal opleveren dan de alternatieve opties. Daarbij kan er een korte periode een rode of geïrriteerde huid ontstaan, dit is normaal. Houd ook de volgende praktische tips in gedachten bij het gebruik:

  • Direct na een warme douche of bad zal je minder pijn ervaren;
  • Vermijd kippenvel, omdat dit het proces lastiger zal maken;
  • Verwijder dode huid enkele dagen voor het epileerproces;
  • Gebruik een zalf die gevoel in de huid verminderen kan;
  • Epileer ná de maandelijkse ongemakken voor minder pijn.

Epileren is semi-permanent (de haartjes worden met wortel en al verwijderd, maar groeien terug) en zal je in ieder geval een hoop scheerwerk schelen, dus het is zeker de moeite waard om te investeren in een goed epileerapparaat.

De Braun is ons team het beste bevallen op vrijwel alle delen van het lichaam, waardoor deze zonder twijfel uit de bus komt als de beste epilator voor gevoelige huid. We horen graag van je of het je is bevallen, of dat je nog een betere ervaring hebt gehad met andere merken en epileerproducten. We wensen je heel veel succes met het ontharen!