Hoe Blijven Je Wimpers Gekruld?

Het krullen van wimpers is een nooit ophoudend gevecht. Die kleine haartjes bij je ogen mooi gekruld houden is niet moeilijk, maar het kost simpelweg dagelijkse aandacht.

Zelf krul ik mijn wimpers met deze goedkope wimperkruller.

Het ziet er een beetje ingewikkeld uit, maar geloof mij nu maar… Het is de beste en goedkoopste manier om je wimpers langdurig gekruld te houden.

Het alternatief is namelijk het gebruik van wimperserum. Dit is gelijk een stukje duurder, maar wel een stuk makkelijker en effectiever. In deze uitgebreide review geef ik een overzicht van de beste wimperserums op de markt. Alle producten die ik daar bespreek doen ook wonderen voor het krullen van je wimpers!

Maar goed, terug naar de krultang, want wimperserums zijn soms wat gevaarlijk voor je ogen. Een krultang kan je natuurlijk ook in je oogbal steken (als je onhandig bent zoals ikzelf), maar dat komt minder vaak voor dan de bijwerkingen van serum gebruik.

 

Wimpers Krullen Met Een Wimperkruller

Het mag dan een beetje intimiderend zijn, zo’n wimperkrultang, maar het is écht een betere oplossing wanneer je niet te veel wil uitgeven aan je make-up. De werking van het ingewikkeld uitziende ding is even wennen.

De YouTube video hieronder laat duidelijk zien hoe je zo’n kruller nu eigenlijk moet gebruiken. Goed opletten, want deze informatie hebben we later weer nodig:

Het hele krulproces zoals uitgelegd in de video hierboven duurt niet lang. Je hoeft hiervoor alleen de volgende stappen te volgen:

  1. Begin met een krultang en een waterproof mascara. De links hiernaast brengen je naar de producten die ik zelf gebruik.
  2. Neem de krultang en breng deze naar je oog (voorzichtig natuurlijk);
  3. Plaats de bovenzijde boven je oog en knijp je wimpers omhoog;
  4. Herhaal dit zo’n 5-6 keer, dit kan snel achter elkaar;
  5. Als finishing touch kan je de krultang er lichtjes langs wrijven, dit doe je door losjes de krultang te gebruiken en deze omhoog te draaien. Mocht dit onduidelijk zijn, zie de bovenstaande video op 2:30 minuten.
  6. Hierna moet de waterproof mascara worden aangebracht, start bij de wimperaanzet;
  7. Vervolg met het aanbrengen van mascara op de puntjes van je wimpers.

 

Langdurig Gekrulde Wimpers Behouden

Je kunt er vanuit gaan dat je met deze methode de hele dag een prachtig gekrulde wimperlook zal behouden. Het is voor beginners vaak eventjes wennen om de krultang te gebruiken op de juiste manier, maar met de tijd wordt dit vanzelf steeds makkelijker.

Het fijne van deze methode is ook dat de producten die je ervoor gebruikt eigenlijk helemaal niet zo veel hoeven te kosten. Wanneer je meerdere wimperkrullers tegelijk koopt, ben je bovendien nog een klein beetje goedkoper uit ook.

Ik denk dat ik zelf voor iets meer dan 20 euro klaar was bij de webshop waar ik mijn make-up gekocht had. Voor langdurig verleidelijke ogen niet heel duur. En de spulletjes die ik niet gebruik bewaar ik in mijn sieraden doos, welke ik naast al mijn sieraden ook graag gebruik voor make-up opslag.

Als je wat rond kijkt op het blog en op de rest van deze website zal je zien dat ik voornamelijk veel schrijf over sieraden, wat naast make-up en wimperserums één van mijn grotere passies is. Ik nodig je daarom graag van harte uit om het blog wat langer in de gaten te houden en ook mijn andere artikelen eens door te lezen. Veel plezier en graag tot snel weer!