Oorbel Man Links Of Rechts? En Welke Betekenis Heeft Het?

Een man met oorbellen is al lang geen vreemde bezienswaardigheid meer. Een sieraden trend die steeds vaker terug komt, is het dragen van slechts één oorbel in het linker of het rechter oor.

Want zeg nu zelf, het staat eigenlijk best wel stoer, zo’n oorbel bij een man.

Veel mensen weten het niet, maar het maakt wel degelijk uit welke kant de heren die ene oorbel dragen. Er zit namelijk een bepaalde betekenis aan vast in sommige kringen. En dit artikel zal je helpen om deze betekenis wat beter te begrijpen.

 

Als Man De Oorbel Links Of Rechts Dragen?

Wanneer mannen hun oorbel dragen aan de rechterkant zou dit betekenen dat hij homoseksueel is. Een oorbel links dragen zou juist heteroseksualiteit aanduiden. Deze theorie is echter niet bewezen. In Amsterdam ben je bijvoorbeeld pas gay als man wanneer je aan beide oren oorbellen draagt.

Het is dus afhankelijk van wie je het vraagt.

Zelf denk ik dat je gewoon een gaatje moet schieten aan een kant die je zelf prettig vind. Als man zijnde kan je heus wel over straat met een sieraad in je oor. Daarbij maakt het niks uit wat je seksuele geaardheid is. Gewoon lekker schijt hebben aan wat anderen denken!

 

Mannen Dragen Altijd Al Oorbellen

Als we een snelle blik in de geschiedenisboeken nemen, is de hele discussie over oorbellen en seksuele geaardheid eigenlijk compleet idioot.

Historisch gezien hebben mannen altijd al in verschillende vormen en maten oorbellen gedragen. In de Renaissance hield het zelfs in dat je enorme status genoot en flink wat rijkdommen in je bezit had!

In de Middeleeuwen gat een oorbel bij een man aan of je exotisch aangelegd was of juist een vreemde eend in de bijt was. Maar in de recente geschiedenis van de oorbel was het allemaal wat minder gezellig: Toen gaf een oorbel vooral aan dat je een slaaf was en je meester de macht over je had.

 

Leuke Oorbellen Voor Mannen

Tot slot wil ik je nog een aantal shoptips meegeven speciaal voor mannenoren. Er zijn namelijk een flinke hoeveelheid mannelijke oorbellen te koop die ontzettend leuk staan!

Ontzettend populair op dit moment voor de heren zijn studs. Dit stoere type oorbel geeft je direct een hippe look, zonder dat het direct heel vrouwelijk over komt.

De stalen oorversiering zijn in verschillende grootten te verkrijgen en vergen natuurlijk enig oprekken van het oor. Het is lastig dit proces terug te draaien, dus je moet wel zeker zijn van je keuze wanneer je aan studs begint.

Hiernaast zijn ook oorknoppen populair, deze vallen wat minder op en zijn wat minder permanent. Een klein gaatje schieten is al voldoende. Ik raad aan de Silver Lining oorbellen te proberen, welke je hier op Bol.com kunt vinden. Het is niet duur, dus zeker voor beginnende oorbeldragers een leuke optie.

Wil je direct wat leukers dragen en opvallen, dan kan je ook een keertje lekker gek doen en een eenhoorn oorbel dragen. Deze kan je hier vinden op Bol.

Heb je dit artikel gelezen en zelf nog enkele suggesties? Ik hoor dan graag van je in de reacties onder dit bericht! Samen kunnen we mooie en leuke oorbelsuggesties voor mannen verzamelen. Natuurlijk zal ik dan mijn best doen het overzicht op deze pagina te updaten waar mogelijk.

Kijk ook eventjes op de homepage van deze website, omdat je hier direct leuke mogelijkheden vind om al die nieuw aangekochte oorbellensetjes te bewaren op een veilige, decoratieve of praktische manier. Veel draagplezier en graag tot de volgende!