Waar Kan Je Het Beste Sieraden Bewaren? (5 Voorbeelden)

Je wil sieraden bewaren, maar weet niet precies wat de beste plek ervoor is. Geen nood, dit artikel zal je 5 slimme voorbeelden geven van manieren om je sieraden veilig of mooi op te slaan, zonder dat er snel allerlei grijpgrage handjes bij komen. Je hoeft je hierna nooit meer af te vragen hoe of waar je het beste sieraden kan bewaren.

Zelf vind ik het altijd prettig om alle sieraden op één plek te hebben.

Eigenlijk heb ik al vrij snel gekozen voor de meest populaire optie, de sieradendoos. Hiervoor gebruik ik een zwarte box van het merk Songmics (deze op Bol.com). Het is een kleine investering, maar dan heb je wel direct een perfecte sieradenbox, die geschikt is voor zowel sieraden als make-up. Ook vind ik het erg fijn dat er een spiegeltje in zit. Handig!

 

Sieradendoos

Mijn voorkeur voor een sieradendoos is niet toevallig. Het komt ook een beetje omdat mijn lichaamsversieringen eigenlijk helemaal niet zo duur zijn. Het hoeft van mij absoluut niet achter slot en grendel te worden bewaard.

Er waren voor mij een aantal praktische redenen om te kiezen voor een sieradendoos:

  • De lades en vakjes maken het organiseren van sieraden gemakkelijk
  • Je weet altijd direct waar je spullen liggen, kwijt raken is er niet meer bij
  • Het is makkelijk bereikbaar en ook snel weer uit het zicht te leggen
  • Het is een fijne manier om stijlvol je sieraden te bewaren
  • Het is relatief goedkoop, dus het is een gebruiksvoorwerp
  • Sieradendozen zijn duurzaam in gebruik en gaan daardoor lang mee

Vaak hebben dit soort dozen een ingebouwde spiegel, om make-up op te doen, of simpelweg even te kijken hoe je nieuwe oorbellen staan. Als ik een aanrader zou moeten noemen, dan zou ik zeker voor een wat luxe uitvoering gaan die wat langer mee kan. Zoals eerder vermeld heb ik zelf een Songmics luxe sieradenbox met spiegel:

Songmics Luxe Sieradenbox Met Spiegel
Meer informatie over deze sieradendoos hier op Bol.com!

 

Sieradenboom

Een andere populaire mogelijkheid die misschien wat minder gebruikelijk overkomt, is de sieradenboom. Deze is vooral geschikt voor hangertjes en dergelijken, omdat het vrij letterlijk een boom is om sieraden aan te hangen.

Vooral leuk als decoratief element in je slaapkamer!

Maar of het nu de meest praktische manier is om elk type sieraad mee op te bergen, dat valt nog te bezien. Het is vooral erg leuk om te zien. En zeker ook handig als je veel kettingen, armbandjes of hangertjes hebt.

Ze worden ook wel juwelenboom, sieradenstandaard of sieradenhouder genoemd. Ik heb alvast even rond geshopt voor jullie en kwam al snel een hele leuke tegen:

Sieraden rek
Bekijk de prijs van deze sieradenboom hier op Bol.com!

 

Sieradenrekje

Een iets praktisch gerichtere mogelijkheid die wel een beetje doet denken aan de sieradenboom, is het sieradenrekje. Hier kan je over het algemeen iets meer op kwijt, dus het is geschikt als je een grotere sieradencollectie hebt.

Het geeft je de mogelijkheid om alles mooi tentoon te stellen, zonder dat je inboet op opslagruimte.

Sieradenrekjes komen in allerlei vormen en maten, maar ik ben zelf erg fan van het praktische, omdat je anders beter voor bovenstaande sieradenboompjes kunt gaan.

Natuurlijk heb ik ook in deze categorie alvast wat vooruit geshopt voor jullie, hieronder vind je alvast een leuke suggestie. Klik op de afbeelding of op de link eronder om de prijs en meer informatie te bekijken (zoals afmetingen, recensies van gebruikers):

Sieradenrekje
Je kunt dit leuke sieradenrekje hier op Bol.com vinden!

 

Verticaal Aan De Muur

Wil je het sieradenrekje nog een stapje verder nemen, dan kan je het ook aan de muur monteren. Hier is ook weer een speciale categorie producten voor, die ik niet zal tonen in dit artikel, want het is niet altijd erg mooi zo zonder sieraden.

Maar praktisch is het zeker, en gevuld kan het ook mooi staan.

Wat te denken van deze grappige roze muurhanger met zakjes, om allerlei soorten spullen in op te hangen. Het is niet direct erg mooi als het leeg is, maar handig is het zeker! Deze Engelstalige website heeft ook nog een paar leuke suggesties ter inspiratie, zoals een stang aan de muur met haakjes waar je direct een aantal spulletjes aan kunt ophangen.

Maar het probleem vind ik met ophangen, is het feit dat (vooral bij een duur sieraad) mensen het zo weg kunnen halen wanneer je het even niet door hebt. Dit kan ook gewoon in je eigen huis gebeuren. Daarom is de ouderwetse veilige kluis-optie nog altijd een goede opslagmogelijkheid.

 

Veilig Opslaan In Een Kluis

Natuurlijk is het handig om direct je juwelen bij de hand te hebben. Dat wordt al snel anders wanneer je waardevolle zilveren of gouden kettinkjes of ringen hebt. Dan wil je vooral een veilige manier van bewaren kiezen.

Want ook in een kluis kan je op slimme manieren sieraden bewaren. Om een aantal snelle tips te geven, denk eens aan de volgende mogelijkheden:

  • Bewaar de kluis indien mogelijk niet thuis, omdat dat het de inbrekers wel heel makkelijk maakt.
  • Zorg ervoor dat juwelen goed beschermd zijn tegen mogelijke ophoping van vocht en tegen de wisselingen in temperatuur.
  • Doe je ’s nachts een waardevol sieraad af? Bewaar het in een klein kluisje naast je bed en leg de sleutel onder je kussen of matras.
  • En natuurlijk: nooit de sleutel bewaren bij de kluis zelf, dat is vragen om problemen.

Ideaal is om het bijvoorbeeld bij de bank te bewaren, als het gaat om waardevolle erfstukken. Of om edelmetalen die je normaal nooit zou dragen. Draag je graag een duur sieraad, dan kan je thuis een klein kluisje gebruiken.

 

Bewaarmethode Voor Sieraden Is Persoonlijk

Welke manier ook je voorkeur heeft, het blijft altijd een persoonlijke keuze hoe je een sieraad het liefste wil bewaren. Daarbij hangt het natuurlijk ook af hoeveel de spullen kosten, en hoe veel het er bij elkaar zijn.

Hoewel het bovenstaande lijstje je een aantal praktische tips heeft gegeven, zijn er nog veel andere opties die ook mogelijk zijn. Heb je zelf nog leuke tips, bijvoorbeeld bewaren in een oude sok? Dan hoor ik graag van je in de reacties onder dit artikel. Veel bewaarplezier!