Hoe Gevaarlijk Of Schadelijk Is Wimperserum Écht? (Veilig Gebruik)

In mijn grote wimperserum review overzicht heb ik er té weinig aandacht aan geschonken: het feit dat wimperserums risicovol zijn. Maar hoe gevaarlijk of schadelijk zijn dit soort serums nu eigenlijk echt?

Waarschijnlijk ben ik niet de enige regelmatige gebruiker die al snel last kreeg van geïrriteerde ogen. Het was het moment dat ik navraag wilde doen en op zoek ging naar een alternatieve wimpervergroter als deze. Dit (wat duurdere) product heeft mij in ieder geval van mijn bijwerkingen af geholpen.

Maar toch ging ik op onderzoek uit. Ik wilde mij vastbijten in het probleem waar zoveel meiden mee zitten. En ik kwam er al snel achter dat wimperserums schadelijker zijn dan ik eerst dacht.

Ik wil je daarom graag wat meer informatie geven over het veilig gebruik van serums voor je wimpers. Lees even aandachtig mee en bespaar jezelf een hoop wimper problemen!

 

Dermatologisch Getest Wimperserum Veilig?

De fabrikanten van wimperproducten laten het overkomen als het ultieme make-up middel. Dermatologisch getest, zeggen ze er altijd bij. Maar we kunnen rustig stellen dat er risico’s verbonden zijn aan het gebruik van dit soort middelen. Er wordt maar zeer weinig gewaarschuwd voor de negatieve bijwerkingen van wimpervergroters.

Effectief is het zeker, laat daar geen misverstand over bestaan.

Maar wanneer je na zes weken eindelijk die mooie volle wimperhaartjes hebt, bestaat er een kans dat al die pracht wordt overschaduwd door rood doorlopen ogen, of nog erger.

 

Ook ‘Natuurlijke Ingrediënten’ Gevaarlijk

Wat voor de meeste gebruikers géén algemene kennis is: het werkzame bestanddeel in serums is feitelijk medicatie. Deze mag dan wel een natuurlijke oorsprong hebben, maar stoffen als bimatoprost in onder meer Kruidvat wimperserum hebben medische bijwerkingen waar je niet erg vrolijk van wordt:

 • Rode en droge ogen
 • Pigmentvlekjes in het gezicht
 • Zwellingen en ontstekingen
 • Korsten op de wimpers
 • Afscheiding vanuit de oogleden
 • Veranderende oogkleur
 • Verslechterd zicht
 • Vermoeide ogen of oververmoeidheid in het algemeen
 • Jeuk en irritatie rondom de oogleden

Wanneer je last hebt van glaucoom, neem je de stoffen die in de gemiddelde oogwimperserum aanwezig zijn. Dat is geen fijne gedachte.

Daarom is het dan ook goed om vooraf goed na te denken of je het de moeite waard vind, of dat je liever voor alternatieve wimper conditioners als deze gaat. Zo’n product zal dan misschien ietsjes duurder zijn, maar geven een net zo positief effect wat betreft de wimperlengte en de kleur van de wimpers (welke donkerder wordt na verloop van tijd).

 

Wimperserums Hebben Bijsluiter Nodig

Met deze nieuwe medische kennis op zak, is het eigenlijk vrij schokkend dat het nog niet verplicht is om een bijsluiter toe te voegen in het doosje.

Oogwimpers verlengen is een medische aangelegenheid.

Jezelf bewust zijn van de gevolgen van gebruik van bimatoprost geeft meiden de mogelijkheid een bewustere keuze te maken. Als vrouwen wat bewuster om zouden gaan met hun make-up en zich zouden inlezen, zouden er veel minder gezondheidsproblemen optreden. De meest gezonde wimpers zijn immers nog altijd natuurlijke wimpers.

Schadelijk Wimperresultaat Opgelost
Oogwimpers laten ogen beter uitkomen, maar kunnen schadelijk / onveilig zijn.

 

Wimperserum Veilig Gebruiken? Het Kan!

Toch wil ik het artikel graag met een positieve noot afsluiten. Want het veilig gebruik van wimperserums is wel degelijk een realistische mogelijkheid. Anders zou de volledige productgroep immers niet op de Nederlandse markt mogen worden verkocht.

Voor het overgrote deel van meiden en vrouwen is een serum niet onveilig.

Het is belangrijk om de risico’s niet te overschatten, en het gewoon eens uit te proberen. Start met dit handige review overzicht om een indruk te krijgen van de beste opties welke vandaag de dag worden verkocht. Ik heb in het verleden veel tijd en energie gestoken in het vinden van de beste serumproducten. Dit was een tijd waarin mijn ogen wel eens geïrriteerd raakten, maar niets erger dan dat.

Veilig je oogwimpers verlengen is mogelijk. Volg onderstaande praktische tips om jezelf te verzekeren van gezonde ogen:

 • Test het eerst eens uit: Voordat je weet of een serum voor jou probleemloos en risicoloos gebruikt kan worden, neem je natuurlijk zelf even de proef op de som. Alleen door het te proberen kan je daadwerkelijk je lichaam leren begrijpen, waar ook de reactie op het serumgebruik onder valt. Direct starten? Dat doe je met één van deze wimperserum opties.
 • Stop op tijd met gebruik: Wanneer je het idee hebt dat irritaties beginnen (zie de lijst met bijwerkingen elders in dit artikel), stop dan direct en ga zo nodig even langs bij je huisarts om het te laten controleren.
 • Neem de tijd met je wimpers: De meeste bijwerkingsverschijnselen van een serum ontstaan door onjuist gebruik, bijvoorbeeld per ongelijk uitschieten in je oog. Neem dus altijd de tijd en focus op wat je doet als je het aanbrengt.
 • Raadpleeg een medisch specialist: Draag je lenzen of heb je eerder een oog- of huidaandoening gehad? Dan is het verstandig om vooraf aan het gebruik van serumproducten als deze even een dokter te raadplegen.

Slim van start gaan en bewust een keuze maken zal het risico ver genoeg indammen voor veiligheid van gebruik. Wanneer je de bovenstaande tips en adviezen opvolgt, garandeer ik je dat je geen blijvende problemen zal ondervinden.

Omdat we te maken hebben met relatief gevaarlijke en schadelijke make-up, wil ik tot slot het nog eventjes hebben over slim opbergen van make-up, in bijvoorbeeld een sieradendoos.

 

Make-Up Veilig Opbergen

Zelf vind ik het altijd erg fijn om mijn make-up te bewaren bij mijn sieraden. Het past namelijk zo lekker bij elkaar. Daarbij kan een sieraden doos een dubbelfunctie hebben als veilige opslag voor make-up producten.

Mascara en wimperserums bewaar ik altijd in een lade van een sieradendoos.

Hierdoor kunnen mijn jongere familieleden er niet per ongeluk bij komen. Ook is alles dan handig uit het zicht opgeborgen. Op de homepage vind je enkele van mijn favoriete make-up opslagdozen, welke ik direct ook voor mijn collectie sieraden gebruik. Het spiegeltje kan je immers direct ook gebruiken om je wimper accenten te verbeteren.

Bekijk dus zeker ook eventjes de homepage van deze website voor wat leuke shop ideetjes. En mocht je nog vragen hebben over oogwimpers verlengen en mooier krijgen, dan ben je natuurlijk welkom om deze te stellen in de reacties onder dit bericht. Spreek je snel weer!

Featured afbeelding bron: WikiMedia.org